Een Documentaire over het levenswerk van Bas en Aad van Toor


PERSBERICHT 

 

PATHÉ VERTOONT DOCUMENTAIRE BASSIE EN ADRIAAN
Een Schat aan Herinneringen vanaf 23 november exclusief te zien

8 november 2023, Hilversum - Pathé vertoont exclusief Een Schat aan Herinneringen, een bijzondere en nog nooit eerder vertoonde documentaire over de glansrijke carrière van Bas en Aad van Toor. Wat ooit begon als een spectaculaire acrobatenact, The Crocksons, groeide uit tot de beroemdste kinderact van de afgelopen 50 jaar: Bassie en Adriaan. De documentaire is grotendeels samengesteld uit archiefmateriaal en oude en recente interviews met Bas en Aad, evenals gesprekken met bekende namen zoals Paul de Leeuw, Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Beijers (B100). Een Schat aan Herinneringen is vanaf 23 november exclusief te zien bij Pathé.

De documentaire zal niet alleen de fans aanspreken, maar ook een breed publiek ontroeren en verrassen door de creativiteit en doorzettingsvermogen van Bas (88) en Aad (81) van Toor. Het duo heeft onmiskenbaar bijgedragen aan de ontwikkeling van kindertelevisie in Nederland en België.

Een Schat aan Herinneringen wordt geproduceerd door Playback Images te Amsterdam, in coproductie met Freek Haverman Producties en Mountain Road Entertainment Group in samenwerking met Bas en Aad van Toor en archivaris Martijn Passchier.

De documentaire wordt in het bijzijn van Aad van Toor vertoond op zaterdag 25 november in Pathé Schouwburgplein Rotterdam en op zondag 26 november in Pathé Schiedam. Een Schat aan Herinneringen is te zien in 23 Pathé bioscopen in alle steden waar Pathé is gevestigd. Tickets vanaf vandaag hier te koop

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Wij zijn altijd op zoek naar mooie films en documentaires voor onze bioscopen. Een Schat aan Herinneringen is zo’n mooi verhaal, met veel herkenning voor mensen die zijn opgegroeid met Bassie & Adriaan. Wij zijn dan ook trots dat onze bezoekers samen met andere Bassie & Adriaan fans hiervan kunnen genieten in onze bioscopen."